Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

1968 yılında ilimizde uzun süren yağışlar sonucu  toprak kayması meydana gelir; Torosların eteğine serpiştirilmiş bir çok yerleşim birimi konum değiştirir. Sarılar Değirmençay (Erçel),Turunçlu ve Kocayer sakinlerinin çoğu bağ ve bahçelerinin yanında barındıkları evlerini yitirirler. Afetzedelere devlet tarafından kalıcı çözüm aranır ve 1968/69 yılarında burada başlangıcı afet evlerinden oluşan bir yerleşim birimi kurulur.  Batıkent ilkokulu'nun  bulunduğu Afetevler Mahallesi böyle oluşur.

Yerleşim biriminin kurulmasıyla birlikte bir derslikli ilkokul düşünülür ve yapılır. Üç-dört yıl sonra bir derslik daha yapılıp eklenir. Zamanla okulumuz mahallenin ihtiyacına cevap veremez ve 1984-1985 eğitim öğretim yılında iki  ek derslik daha yapılır. Bu tarihten sonra 4 derslik ile eğitim-öğretime devam edilir.

Bununla birlikte bölge sürekli göç alır. Öğrenci sayısının artması ve sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulamasının zorunlu kılınması okulun fiziki durumunu yetersiz bırakır. Bu sebeple 1996 yılının Kasım ayında başlayan ve yapımı iki yıl süren üç katlı, 22 derslikli okul inşaatına başlanır. Kullandığımız şimdiki okul binası 1998-1999 eğitim öğretim yılında hizmete girer.

2021 yılında mahhalenin ismi Kuzeykent mahallesi olarak değiştirilir. Batıkent İlkokulu ikili öğretimle hizmet vermekte olup, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında sabahçı devredir. Binamızı, okulları yenilenen 50. Yıl Gökçeller İlkokulu ile paylaşmaktadır. Okulumuz Eğitim-Öğretime, Müdür ve 1 Müdür Yardımcısının idaresinde, 1 Rehberlik Öğretmeni, 17 Sınıf Öğretmeni, 2 İngilizce Öğretmeni, 2 Okul Öncesi Öğretmeni ve 1 Din Kül.ve Ahlak Bil. öğretmeniyle  devam etmektedir. Okulumuzda 2 anasınıfı şubesi (Sabahçı - Öğlenci) ve 15 ilkokul şubesi bulunmaktadır.

10.12.2019 108