Okulumuzun İnternet Etiği Kuralları

Okulumuzun İnternet Etiği Kuralları

29.02.2024 23

OKULUMUZ İNTERNET ETİĞİ KURALLARI

 

–        Okulumuzda İnternet kullanılırken kullanıcılar kendi bakış açılarının ötesine bakarken farklı kültürlerin eğitim çalışmalarıyla ilgilenirken ve diğer kullanıcıların etkinliklerine bakarken hassasiyet göstermelidirler.

 

–        Okulumuzda internet kullanılırken akran öğrenciler birbirleriyle etkileşimde bulunurken birbirlerine saygılı olmalıdırlar.

 

–        Okulumuzda internet kullanılırken zaman zaman anlaşmazlıklar olması kaçınılmazdır. Kullanıcılar başkalarının görüşlerine hoşgörüde bulunulmalıdırlar.

 

Tüm eTwinning kullanıcılarının uyması gereken kurallar;

 

1. eTwinning, ticari amaçlarla kullanılamaz.

 

2. Doğrudan tehdit, zorbalık veya taciz söz konusu olamaz.

 

3. Platforma yüklenen içeriklerin herhangi bir telif hakkını ihlal etmemesi sağlanmalıdır.

 

4. Kimlik hırsızlığı yapılmamalıdır.eTwinning kullanıcıları, temsil etmedikleri diğer kişileri veya grupları/kuruluşları, başkalarını kandırmaya, kafalarını karıştırmaya veya dolandırmaya yönelik bir şekilde taklit edemezler.

 

5. eTwinning, öğrencilerin gizliliğini ve güvenliğini ciddiye alır. eTwinning projesinde öğrencilerin resimlerini açık bir şekilde yayınlamaktan kaçınılmalıdır.Yayınlamanız gereken durumlarda, velilerinin iznini aldığınızdan ve öğrencilerin tanınabilir durumda olmadığından emin olunmalıdır.

 

6. Kişisel telefon numaraları ve adresler, kredi kartı bilgileri veya diğer özel bilgiler gibi kişisel bilgilerinizi veya diğer kullanıcıların kişisel bilgilerini veya özel fotoğraf ve videolarını paylaşılmamalıdır. Mesaj yayınlamadan önce her zaman düşünülmelidir.

 

Birlikte çalıştığınız öğretmenlerde dahil, çok fazla mesaj göndermeyin.Yığın mesaj(SPAM) oldukları düşünülebilir!!

 

Bir kişiyi bağlantı listenize eklemeden önce o kişiyle irtibat kurulmalıdır.

 

Birden fazla kişiye aynı mail atılmamalıdır. Aynı mail üst üste yollanmamalıdır.

 

Sorunların çözümünde öncelikle il koordinatörleri ile iletişime geçilmeli, çözülemeyen durumlarda UDS ile iletişime geçilmelidir.

 

Olabildiğince öğrencilerin yüzlerinin seçildiği fotoğraf ve videoların paylaşımından kaçınılmalı, eğer paylaşım yapılacaksa, mutlaka velilere, projenin başlangıcında paylaşım için izin veren bir yazı imzalatılmalı, video ve resimlerin Youtube ve Vimeo’da kısıtlamalar ile paylaşılmalıdır.